Dierenspeciaalzaak
Eussen-Rutten

Veldhofstraat 28
6471CK Eygelshoven

Telefoon: 045-5351760
Fax:        045-5461087Openingstijden

Maandag 09.00u 18.00u
Dinsdag 09.00u - 18.00u
Woensdag 09.00u - 18.00u
Donderdag  09.00u - 18.00u
Vrijdag 09.00u - 18.00u
Zaterdag 09.00u - 17.00u
 Zondag       Gesloten


   

Faser-light
Faser-Light_15kg.jpg

Melasse-, graan-, glutenvrij en prebiotisch Lightvoeder, met laag energie – en zetmeelgehalte – maar rijk aan vitaminen en mineralen. De mengeling, die de kauwactiviteit stimuleert, bestaat uit gehakseld hooi uit de Allgäu (Beieren), gedroogde appelstukjes, luzerne en nog veel meer natuurlijke ingrediënten. Het is ideaal voor paarden van alle rassen, die sober gevoerd dienen te worden en die weinig of geen arbeid verrichten.

Faser-Light bevat zeer weinig zetmeel en suiker. Daardoor blijft de insulinespiegel laag en helpt het paarden te voeden, zonder het spijsverteringssysteem te belasten.
Daarnaast bevat Faser-Light een mengsel van verschillende darmactieve, prebiotische vezel-fracties, zoals b.v. zuiver pectine, waardoor een gezond maag-darmmilieu wordt ondersteund. 
Faser-Light is rijk aan gehakseld hooi uit de Allgäu en andere vezels, wat de kauwactiviteit bevordert. Dit is niet alleen belangrijk voor de bevrediging van de kauwbehoefte van het paard, maar het zorgt ook voor een verhoogde speekselproductie, wat o.a. belangrijk is ter buffering van het maagzuur.
 

Vito
Vito_20kg.jpg

Het smakelijk vezel-speciaalvoer voor paarden met stofwisselingproblemen, die graanvrij gevoerd moeten worden. Ook geschikt voor sportpaarden!
Bij de samenstelling van de receptuur zijn de wetenschappelijke aanbevelingen gevolgd voor rantsoenen bedoeld voor paarden met stofwisselingsproblemen. Zonder graan, geen melasse, een laag zetmeel- en suikergehalte, rijk aan vezels, rijk aan ontstekingsremmende omega-3-vetzuren, vitamine E, zink en selenium.
De basis van Vito bestaat uit losse of geperste hooivezels, olie en een vitaminen- en mineralenmengeling, verrijkt met smakelijke, natuurlijke componenten zoals wortel- en knoflookvlokken.


Bergwiesen-Mash
Bergwiesen-Mash_125kg.jpg

De graan- en  melassevrije, suikerarme en licht verteerbare slobber! Rijk aan darmactieve, intelligente Marstall Previta-vezels met bewezen, prebiotische werking.
Zonder toegevoegde suiker, vitaminen en mineralen. 

Hoe een warme portie slobber goed kan doen, is al uitgebreid beschreven en sinds vele jaren een beproefd huismiddeltje van de stalmeester.
Marstall Bergwiesen-Mash is het graanvrije alternatief voor de klassieke slobbber. Het combineert positieve eigenschappen van een slobber, zoals goed voor de darmen en spijsvertering met een graanvrije samenstelling op basis van voorzichtig met warme lucht gedroogde hooivezels uit de Beierse Allgäu. Hierdoor blijft de insulinespiegel laag en is het nu ook mogelijk paarden een smakelijke portie slobber te geven die de spijsvertering stimuleert terwijl de stofwisseling niet belast wordt. De waardevolle slijmstoffen uit het gezonde lijnzaadschroot en de gele lijnzaad hebben een positief effect op de maag- en darmslijmvliezen. Daarnaast leveren deze proteïne- en vetrijke componenten opbouwende voedingsstoffen. Biergist, aromatische kruiden en smakelijke appelpulp completeren de hoogwaardige receptuur van onze graanvrije Marstall Bergwiesen-Mash.
Marstall Bergwiesen-Mash bevat geen melasse of aroma's en er zijn geen vitaminen en mineralen toegevoegd. Hierdoor is het product prima te combineren met een behandeling door een dierenarts.